Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             25. februar 2008

J. nr.  400-11                 

  

 

Trafikudvalget har i brev af 21. januar 2008 stillet mig følgende spørgsmål 1 vedrørende L 33 – Forslag til lov om ændring af lov om offentlige veje og lov om private fællesveje (Gennemførelse af internationale konventioner og EU-regler), som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 1:

 

"Vil ministeren give tilsagn om at ville orientere Folketinget, hvis ministeren senere hen benytter de bemyndigelser, loven giver?"

Svar:

 

De foreslåede bestemmelser i vejlovens § 109 og privatvejslovens § 66 a giver transportministeren hjemmel til at fastsætte regler til gennemførelse af internationale konventioner og EU-regler på vejområdet.

Som nævnt i bemærkningerne til lovforslaget skal bestemmelserne i første omgang anvendes til at sikre en fuldstændig gennemførelse af to direktiver om tunnelsikkerhed og interoperabilitet mellem elektroniske betalingssystemer, men bestemmelserne kan også anvendes til at gennemføre andre internationale konventioner og EU-regler af betydning for vejområdet.

Fastlæggelse af Danmarks holdning til nye konventioner og EU-regler herunder konventioner og EU-regler, som har betydning for vejområdet, forudsættes at ske efter Folketingets gældende procedureregler herfor, eksempelvis behandling i den danske EU-beslutningsprocedure med bl.a. forelæggelse for Folketingets Europaudvalg.

For så vidt der efterfølgende skal ske en gennemførelse af konventioner eller EU-regler i medfør af de nye bemyndigelsesbestemmelser, vil jeg sørge for, at Trafikudvalget bliver orienteret om den konkrete gennemførelse.

 
Med venlig hilsen

 

Carina Christensen