Arbejdsdirektoratet

Stormgade 10

1009  København K.

e-mail: [email protected]

kopi til: hlo@adir og mro@adir

 

Sagsnr. 08-52

Vores ref. CSØ/lth

Deres ref.

 

Den 3. april 2008

 

Udkast til forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring (Arbejdsgi­veres betaling af dagpengegodtgørelse for 3. ledighedsdag)

LO har modtaget udkast til forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsik­ring (Arbejdsgiveres betaling af dagpengegodtgørelse for 3. ledighedsdag) til høring.

Ifølge lovforslaget foreslås det, at arbejdsgiverens pligt til at betale dagpengegodtgø­relse ved afskedigelse og hjemsendelse mv. udvides til også at omfatte 3. ledigheds­dag. Ifølge de nugældende regler er arbejdsgiveren kun forpligtet til at betale for de første 2 ledighedsdage (G-dage).

LO er enige i lovforslagets intentioner om at begrænse korttidsledigheden.

Ved at øge antallet af G-dage øges arbejdsgivernes incitament til at begrænse afskedi­gelser og midlertidige hjemsendelser. Derved øges arbejdsgivernes tilskyndelse til at indføre mere hensigtsmæssige arbejdsrutiner i virksomheden. G-dagsordningen er så­ledes et vigtigt arbejdsmarkedspolitisk redskab til at begrænse ledigheden.

LO mener, at de nuværende regler om arbejdsgiverens betaling for de 2 første ledig­hedsdage har medvirket til at begrænse antallet af afskedigelser.

LO ser i øvrigt frem til, at der etableres en ordning for G-dagsbetalingen, så a-kassen automatisk udbetaler dagpenge til medlemmet for de første ledighedsdage, hvorefter staten opkræver beløbet hos arbejdsgiveren.

 

Med venlig hilsen

 

Lizette Risgaard