Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 



 

København, den 2. juni 2008

Sagsnr.: 11856/386913

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 29. maj 2008 (L 136 – spørgsmål 3 og 4) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

 

 

Spørgsmål 4:

”Vil ministeren i forlængelse af 2. behandling af L 136 oplyse den saglige begrundelse for, hvorfor den særlige strafbestemmelse udgår af lovforslaget, når ministeren tidligere har argumenteret for et behov for højere bøder?”

 

Svar:

Som beskrevet i bemærkningerne til ændringsforslaget er begrundelsen for, at bestemmelsen foreslås at udgå af lovforslaget, at bøderne i stedet løbende kan tilpasses overtrædelserne på fiskeriets område. Dette vil ske ved at Fødevareministeriets administration i samarbejde med Rigsadvokaten følger udviklingen på området.

 

Hensigten er fortsat, at bøderne skal stå rimeligt i forhold til overtrædelsen og have en præventiv effekt. Dette kan ske på baggrund af den hjemmel, der allerede findes i lov om fiskeri og fiskeopdræt. Der er også mulighed for via bestemmelsen i straffelovens § 81 at idømme højere straf i gentagelsestilfælde.

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/Mimi Lytje