Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 9. juni 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 53 (L 81), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Thomas Adelskov.

 

 

Spørgsmål nr. 53:

” Kan beskæftigelsesministeren bekræfte, det er ministerens opfattelse, at såfremt en lønmodtager er omfattet af en klausul, der er indgået mellem hans arbejdsgiver og en 3. part, skal dette fremgå af lønmodtagerens ansættelsesbevis, også selv om klausulen i henhold til L81 ikke kan gøres gældende i retssystemet? Vil ministeren ligeledes bekræfte, at såfremt dette ikke allerede er en konsekvens af ansættelsesbevisloven, vil ministeren fremsætte lovforslag herom, samt at en sådan lønmodtager vil være eller blive berettiget til godtgørelse efter ansættelsesbevisloven regler herom?”

 

 

Endeligt svar:

Der skal ikke herske tvivl om, at jeg vil ændre reglerne, hvis ansættelsesbevisreglerne ikke allerede sikrer, at jobklausuler kommer frem i lyset.

 

Vi venter nu på dom i den verserende sag, der skal give os en afklaring på, om jobklausuler ikke allerede i dag skal behandles som et ”væsentligt vilkår” efter ansættelsesbevisreglerne, sådan at en lønmodtager kan kræve godtgørelse, hvis arbejdsgiveren ikke i ansættelsesbeviset eller kontrakten har oplyst om sin brug heraf og om konsekvenserne for lønmodtageren.

 

I tilsagnet ligger også, at det for mig er helt uundgåeligt, at vi må se på sanktioner over for arbejdsgiveren, hvis der ikke allerede er et sådant værn gennem godtgørelse i ansættelsesbevisreglerne.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen