Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 44, som Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg har stillet til justitsministeren den 22. maj 2008 vedrørende forslag til lov om arbejdsgivers brug af jobklausuler.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Ole Hasselgaard

 


Spørgsmål nr. 44 fra Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg vedrørende forslag til lov om arbejdsgivers brug af jobklausuler (L 81):

 

”Ministeren bedes oplyse, hvorvidt det vil være muligt for Folketinget, såfremt vedtagelsen af lovforslaget udsættes til næste folketingssamling, at træffe beslutning (i form af beslutningsforslag, beretning eller forslag til vedtagelse), der modvirker, at der kan indgås jobklausuler i perioden frem til det nye lovforslags fremsættelse/vedtagelse?”

 

Svar:

 

En folketingsbeslutning af den ene eller anden karakter vedrørende adgangen til at indgå jobklausuler vil ikke ændre på, om der efter gældende ret gyldigt vil kunne indgås sådanne aftaler. De jobklausuler, der måtte blive indgået efter en sådan eventuel folketingsbeslutning, vil således fortsat – i det omfang den enkelte jobklausul er gyldigt indgået efter gældende ret – have karakter af en rettighed, der er beskyttet af grundlovens § 73.

 

I det omfang et efterfølgende lovforslag måtte gribe ind i sådanne gyldigt indgåede jobklausuler, vil det således efter Justitsministeriets opfattelse fortsat kunne rejse spørgsmål i forhold til grundlovens § 73.