Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 16. april 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 33 (L 81), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Eigil Andersen (Sf).

 

 

Spørgsmål nr. 33:

”Hvis et vikarbureau hemmeligt forhandler med andre vikarbureauer om en virksomhedsovertagelse, samtidig med, at § 1, stk. 2, undtager vikarbureauer fra hovedsigtet med L 81, mener ministeren så, at det er rimeligt, at en ansat i vikarbureauet kan blive ramt af opstramningen af reglerne for supplerende dagpenge i og med at vedkommende lovligt og uden kompensation er forhindret i at søge arbejde i et andet vikarbureau eller på nogle af de arbejdspladser, hvor vedkommende har været vikar?”

 

 

Endeligt svar:

Jeg må understrege, at vikarbureauer ikke generelt er undtaget fra lovforslaget. § 1, stk. 2, i L 81 undtager alene de ordninger, hvor vikarbureauer modtager en rimelig betaling for en brugervirksomheds ansættelse af en udsendt vikar.

 

Undtagelsen i § 1, stk. 2, er derfor heller ikke anvendelig, hvor der mellem vikarbureauer indgås jobklausuler. Sådanne jobklausuler vil efter lovforslaget kun kunne gøres gældende i forhold til en lønmodtager, når der er indgået en aftale med lønmodtageren herom efter § 2 – herunder om ret til kompensation.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen