Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 16. april 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 32 (L 81), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Eigil Andersen (SF).

 

 

Spørgsmål nr. 32:

”Ministeren bedes oplyse, hvilken juridisk betydning det ville have haft for udfaldet af dom af 28. juli 2006 fra Sø‑ og Handelsretten om jobklausuler, hvis L 81 havde været gældende ret på tidspunktet for de forhold dommen omhandler?”

 

 

Endeligt svar:

L 81 har den konsekvens, at en arbejdsgiver ikke kan gøre en jobklausul gældende i forhold til en lønmodtager, hvor der ikke er indgået en individuel aftale, der opfylder kravene i §§ 2 og 3.

 

Derfor ville en jobklausul i en lignende sag efter L 81’s ikrafttræden ikke kunne gøres gældende i forhold til de pågældende 2 medarbejdere. Undtagelsen efter § 7 om virksomhedsoverdragelse ville ikke kunne gøres gældende, da der ikke mellem de involverede virksomheder var tale om forhandlinger i forbindelse med en virksomhedsoverdragelse. De omhandlede medarbejdere kunne altså frit få nyt job i den anden virksomhed, og der skulle ikke svares bod for brud på jobklausulen.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen