Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 3. april 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 10 (L 81), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Thomas Adelskov.

 

 

Spørgsmål nr. 10:

”Ministeren bedes kommentere vedlagte artikel ”Headhunter hindrer ERP-specialist i at søge job” fra Computerworld offentliggjort 3. april 2008 og i den forbindelse oplyse, om lovforslaget vil beskytte lønmodtageren i den omtalte situation?”

 

 

Endeligt svar:

Situationen i den omtalte artikel kan efter min opfattelse ikke sammenlignes med det, der foreslås reguleret i lovforslaget om arbejdsgivers brug af jobklausuler (L 81).

 

Som jeg har forstået det, er der tale om, at et rekrutteringsbureau i sine forretningsvilkår har valgt ikke at headhunte eller samarbejde med personer, som de selv lige har rekrutteret til ansættelse i en anden virksomhed. Der er altså ikke tale om aftaler, hvor en arbejdsgiver søger at hindre eller begrænse en ansat i at få ansættelse i en anden virksomhed. I det hele taget er der slet ikke tale om et arbejdsgiver-/løn­modtagerforhold mellem rekrutteringsbureauet og den rekrutterede person.

 

De mulige problemfelter, som artiklen må rejse, løses ikke med L 81. L 81 tager alene sigte på de ansættelsesretlige aspekter ved en arbejdsgivers brug af jobklausuler.  

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen