Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri



 

København, den 23. januar 2008

Sagsnr.: 10699

 

 

 

 

 

 

 

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 17. januar 2008 udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 6 ad L 45 - forslag til lov om ændring af lov om fødevarer. (Fødevarekontrol og sanktionsmuligheder m.v.) :

 

Spørgsmål 6:

"Hvordan sikres det, at en butik/virksomhed ikke får en bøde, fordi kontrolrapporten er hængt på døren eller på væggen ved døren, og er fjernet af en person, som vil butikken ondt, og som derefter har anmeldt butikken for ikke at have en tilsynsrapport hængende?”

 

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Det er den enkelte detailvirksomheds ansvar løbende at kontrollere, at kontrolrapporten er ophængt korrekt. Hvis kontrolrapporten som følge af et uheld eller hærværk er ødelagt, skal virksomheden sørge for hurtigst muligt at fremskaffe en kopi, som kan hænges op. Virksomheden kan f.eks. rekvirere en ny kontrolrapport hos den lokale kontrolafdeling. I relation til den i spørgsmålet skitserede situation skal bemærkes, at virksomheden bør have observeret den manglende kontrolrapport i det tidsrum, der vil gå fra fjernelsen af kontrolrapporten til den lokale kontrolafdeling har mulighed for at følge op på anmeldelsen.

 

Hvis det ved et kontrolbesøg konstateres, at kontrolrapporten mangler som beskrevet i spørgsmålet, vil det derfor være afgørende, om virksomheden kan dokumentere, at den er ved at fremskaffe en kopi. Det kan eksempelvis være i form af en anmodning til kontrolafdelingen om at fremsende kopi.”

 

Eva Kjer Hansen

 

/Lisbet Nielsen