Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 6. februar 2008

Sagsnr.: 10699

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 1.februar 2008 udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 18 ad L 45 – forslag til lov om ændring af lov om fødevarer (Fødevarekontrol og sanktionsmuligheder m.v.):

 

Spørgsmål 18:

 

”Ad svaret på spørgsmål 5:

Hvordan vil ministeren konkret sikre sig, at der bliver ensartethed i den måde, hvorpå kontrollanterne udfører deres opgaver?”

 

Svar:

Jeg vil indledningsvis henvise til samrÃ¥det den 23. januar 2008 (spørgsmÃ¥l B), hvor jeg redegjorde for Fødevarestyrelsens tiltag for at sikre ensartethed i fødevareregionernes valg af sanktion.   

 

Styrelsen arbejder seriøst med at skabe størst mulig ensartethed, blandt andet i form af kompetenceudvikling af de tilsynsførende, erfaringsudveksling på tværs af regionerne, ved supervision af regionerne og de enkelte tilsynsførende, kvalitetstjek af kontrolrapporter og udarbejdelse af generelle retningslinjer for sagsopfølgning. Derudover vil oprettelse af den uafhængige klageenhed og den juridiske styrkelse af fødevareregionerne medvirke til fremover at sikre større ensartethed.

 

Jeg har tiltro til, at de tiltag, som Fødevarestyrelsen har og fremover vil iværksætte, vil skabe den størst mulige ensartethed under hensyntagen til de konkrete omstændigheder i de enkelte sager. 

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

/Lisbet Nielsen