(Ordfører)
Bent Bøgsted(DF):
Da vi førstebehandlede det her forslag, var det jo meget tilforladeligt, for det gik på, at det stort set kun var arbejdsmarkedet, der blev berørt af samlingen af de her forskellige klagenævn. Jeg skal erkende, at der i den forbindelse var noget, jeg havde overset. Det skal jeg så rette op på. Der sker jo ikke noget ved, at man bliver klogere, som tiden går, og det er jeg så blevet i det her tilfælde.
Det, der ligger i det, er, at Ligebehandlingsnævnet vil komme til at kunne tilkende godtgørelser, og de vil uden de store problemer kunne føre sagerne for retten. Det kan også virke udmærket, men i den forbindelse er der et punkt, som vi i 2003 sagde nej til. Det drejer sig om etnisk ligebehandling. Vi er ikke interesseret i, at man med det her forslag kan tilkende godtgørelser, hvis der f.eks. er en, der bliver nægtet adgang til et diskotek, fordi vedkommende har forkerte sko på. Så kan man klage over det og få tilkendt en godtgørelse. Vi synes, det er ret og rimeligt, at man skal have en domstolsafgørelse af det her, og i den forbindelse er Dansk Folkeparti kommet frem til den beslutning, at vi ændrer vores holdning og vil sige nej til forslaget.
Så skal jeg lige spørge formanden, om vi tager ændringsforslagene nu eller bagefter? Jeg hører, at svaret er begge dele. I den forbindelse er der så stillet to ændringsforslag. Det ene er fra Det Radikale Venstre, som åbner mulighed for, at nævnet kan optage sager af egen kraft. Det siger vi nej til. Men det andet forslag fra SF, der medfører, at Ligebehandlingsnævnet ikke har mulighed for at få indflydelse på de sager, der kører på arbejdsmarkedet - det betyder, at det vil være som i dag - kan vi faktisk godt sige ja til.
Så resultatet er, at vi siger nej til det ene ændringsforslag og ja til det andet ændringsforslag fra SF, men nej til det samlede forslag ved tredjebehandlingen.