Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 15 (L 38), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 14. januar 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Barbara Bertelsen

 


Spørgsmål nr. 15 (L 38) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Bliver personer slettet fra registeret, når en karantæne er udstået?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Rigspolitiet administrerer den nationale fodbolddatabase, hvori de enkelte politikredse opdaterer oplysninger om samtlige fodboldkampe med deltagelse af hold i Superligaen og 1. division.

 

Registret indeholder ikke i dag personhenførbare oplysninger, men alene statistiske oplysninger om antallet af anholdte, sigtelser mv.

 

Det er imidlertid hensigten, at den nationale fodbolddatabase udvides til at være en egentlig efterforskningsdatabase, der skal danne grundlag for en systematisk indsamling, bearbejdning og analyse af oplysninger om trusler mod den offentlige orden og sikkerhed bl.a. i forbindelse med fodboldkampe. Der vil i den forbindelse blive udarbejdet nærmere forskrifter for selve databasen – der vil være fuldt ud underlagt persondatalovens regler – ligesom der vil blive foretaget anmeldelse til Datatilsynet.

 

At en person har udstået sin karantæne, vil ikke nødvendigvis betyde, at den pågældende ikke længere er relevant i forhold til politiets monitering på området. Hvorvidt der vil skulle ske sletning i den kommende efterforskningsdatabase vil således afhænge af en vurdering af, om betingelserne for registrering i databasen (fortsat) er opfyldt.”

 

Der kan i øvrigt henvises til de specielle bemærkninger til lovforslagets § 6 samt pkt. 9 i den kommenterede høringsoversigt.