Justitsministeren(Lene Espersen):
Det er ikke for at gentage den lange debat, vi havde under førstebehandlingen, men jeg vil sige om SF's ændringsforslag, at det selvfølgelig er SF's helt legitime ret at have det synspunkt, at personer, som udelukkende er sigtede, ikke kan blive pålagt en karantæneordning.
Jeg synes dog, det er værd at nævne her ved Folketingets andenbehandling af lovforslaget, at baggrunden for, at regeringen har valgt at fastholde, at også sigtede kan blive meddelt karantæne, jo er, at det vil være ganske vanskeligt for politiet at gøre nogen som helst positiv brug af lovforslaget, hvis man skal afvente, at sagen muligvis ikke kun skal gennem én, men to retsinstanser på grund af de muligheder, der er for at anke. Det vil sige, at hvis man gik ind for den tankegang, som Socialistisk Folkeparti her argumenterer for, ville man være i en situation, hvor folk ville kunne lave masser af hooliganisme på stadioner, men sådan set også kunne fortsætte med at gå til fodboldkamp i et eller to år, før der faldt en endelig dom, og jeg tror, det ville virke meget krænkende på de mange, der ser fodbold på grund af kærlighed til sporten, hvis der ikke var mulighed for at idømme karantæne til de personer, som ødelægger det for de mange.
Derfor har regeringen valgt at lytte til den kritik, der har været fra bl.a. Advokatrådet, og fastholde, at også sigtede kan blive meddelt karantæne. Til gengæld giver vi mulighed for en særlig hurtig domstolsprøvelse, så de folk, der mener, at de uretfærdigt er blevet idømt karantæne, får en mulighed for hurtig domstolsprøvelse, og derfor har jeg altså svært ved at se, at lovforslaget her skulle give de retssikkerhedsmæssige problemer, som fru Anne Baastrup har forsøgt at rejse her fra talerstolen.