Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             7. marts 2008

J nr.             400-11

  

 

Trafikudvalget har i brev af 21. januar 2008 stillet mig følgende spørgsmål 13 vedrørende L 33 – Forslag til lov om ændring af lov om offentlige veje og lov om private fællesveje (Gennemførelse af internationale konventioner og EU-regler), som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 13:

 

"Vil ministeren tage initiativ til, at lastbilchauffører, der skal køre i tunneller, deltager i kurser, der øger chaufførernes viden og evner?"

 

Svar:

 

Nye kvalifikationsuddannelser for buschauffører træder i kraft den 10. september 2008 og for godschauffører den 10. september 2009. De nye uddannelser indebærer, at nye bus- og godschauffører skal gennemføre en grundlæggende kvalifikationsuddannelse på mindst 4 uger inden for følgende hovedområder: Videreuddannelse i brændstoføkonomisk kørsel med hovedvægt på sikkerhed, anvendelse af reglerne på vejtransport- og godstransportområdet/person-befordringsområdet samt sundhed, færdselssikkerhed og miljøsikkerhed, service og logistik.

 

Alle nuværende og fremtidige erhvervschauffører skal gennemføre en uges efteruddannelse hvert femte år. Efteruddannelsen tager udgangspunkt i de emner, der undervises i på den grundlæggende kvalifikationsuddannelse.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Carina Christensen