Notat

 

 

Dato             14. december 2007

J. nr.           400-11

 

 

Høringsnotat vedrørende L 33 – Forslag til lov om ændring af lov om offentlige veje og lov om private fællesveje (Gennemførelse af internationale konventioner og EU-regler)

Lovforslaget har været i høring hos følgende myndigheder og organisationer:

Kommunernes Landsforening, Forbrugerstyrelsen, Forbrugerrådet, Beredskabsstyrelsen, Sund & Bælt Holding A/S, Dansk Industri (DI), Dansk Transport og Logistik (DTL), Handel, Transport og Service (HTS), International Transport Danmark (ITD), De Danske Bilimportører, Danske Havne, ITS Danmark.

 

Der er modtaget svar fra Kommunernes Landsforening, Forbrugerstyrelsen, Forbrugerrådet, Sund & Bælt Holding A/S og Handel, Transport og Service (HTS).

 

Kommunernes Landsforening (KL)

 

KL har ingen kommentarer til lovforslaget.

 

Forbrugerstyrelsen

 

Forbrugerstyrelsen anfører, at lovforslaget efter styrelsens vurdering falder uden for styrelsens kerneområder og styrelsen har derfor ikke behandlet høringsskrivelsen.

 

Forbrugerrådet

 

Forbrugerrådet anfører, at rådet af ressourcemæssige årsager ikke har mulighed for at forholde sig til lovforslaget og at rådet således ikke kan tages til indtægt for hverken at støtte lovforslaget eller det modsatte.

 

Sund og Bælt Holding A/S

 

Sund og Bælt har ikke bemærkninger til lovforslaget.

 

Vedrørende direktivet om tekniske krav til betalingssystemer oplyser Sund og Bælt, at selskabet i dag anvender den teknologi, der er beskrevet i direktivet. Selskabet oplyser videre, at man sammen med Øresundsbro Konsortiet, det svenske og det norske Vejdirektorat har udviklet en fælles interoperabel løsning, hvor Bro-Bizzen og den tilsvarende OBU fra det norske system AutoPASS kan anvendes i de tre landes betalingsanlæg.  

 

Handel, Transport og Service (HTS)

 

HTS har ikke bemærkninger til lovforslaget.

 

Transportministeriets bemærkninger

 

De indkomne høringssvar giver ikke Transportministeriet anledning til bemærkninger.