Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg Christiansborg 1240 København K |
|
Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 29. april 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 27 (L 147), som hermed besvares.
â€Ministeren bedes oplyse, hvilken betydning det har for de supplerende
dagpenge, hvis arbejdsgiveren også skal udbetale arbejdsgivergodtgørelse
(g‑dage) i løbet af en uge.â€
Endeligt svar:
Hvis der er udbetalt supplerende dagpenge i forbindelse med arbejde i færre timer end den normale ugentlige arbejdstid, omfattes ugen af den foreslåede tidsbegrænsning på 30 uger inden for 104 uger i lovforslaget L 147. Der gælder dog særlige regler for personer, som er omfattet af arbejdsfordelinger mv. Der henvises i det hele til svaret på spørgsmål 25.
En person anses således for at have fået supplerende dagpenge for en uge, hvis der er udbetalt supplerende dagpenge – uanset om arbejdsgiveren også har skullet betale arbejdsgivergodtgørelse for 1. og 2. ledighedsdag (g-dage). Der henvises til eksemplerne i svarene på spørgsmål 25 og 26.
Hvis der på grund af g-dage ikke er udbetalt supplerende dagpenge for ugen, fx fordi vedkommende bliver hjemsendt fra arbejdet onsdag efter almindelig arbejdstidsophør og herefter skal afvikle g-dage torsdag og fredag, omfattes ugen ikke af tidsbegrænsningen.
Hvis der udbetales supplerende dagpenge for en uge, fordi der alene på grund af g-dage ikke udbetales fulde dagpenge i ugen, omfattes ugen ikke af tidsbegrænsningen. Hvis arbejdsophøret fx ligger en fredag, og g-dagene derfor placeres mandag og tirsdag i den efterfølgende uge, tæller denne uge ikke med i tidsbegrænsningen.
Det samme princip vil gælde, hvis lovforslaget L 149 om, at arbejdsgivernes betaling af dagpengegodtgørelse forøges fra 2 dage til 3 dage, vedtages.