Dato:            15. maj 2008

Kontor:        Regional sundhed

J.nr.:              2008-1200-208

Sagsbeh.:     jli

Fil-navn:      Dokument 2

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 7 (L 141), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til ministeren for sund­hed og forebyggelse den 5. maj 2008.

 

Spørgsmål 7:

"Hvordan vil ministeren sikre, at de tilbud, der godkendes af ministeren jf. § 87 c hvis regionen ikke mener at kunne godkende den, sker på et lægefagligt forsvarligt grundlag?"

 

Svar:

Det fremgår af § 87 c i lovforslag L 141, at det er regionsrådene i forening, der indgår aftale med de privatejede sygehuse, klinikker m.v. i Danmark og sygehuse, klinikker m.v. i udlandet, som ønsker at indgå aftale om undersøgelse og behandling efter §§ 87 a og 87 b. Hvis parterne ikke kan opnå enighed, fastsættes vilkårene af ministeren for sundhed og forebyggelse.

 

Der ligger ikke heri, at jeg som minister godkender behandlingstilbud eller behandlingssteder. Kan der ikke opnås enighed om en aftale, kan jeg som minister fastsætte vilkårene for en aftale mellem parterne.

 

Hvis der opstår en situation, hvor parterne ikke kan opnå enighed om en aftale, fordi der er tvivl om den faglige standard af behandlingen på f.eks. et privatejet sygehuse, og denne sag bliver forelagt mig, vil jeg indhente Sundhedsstyrelsens faglige vurdering i forbindelse med fastsættelse af vilkårene for en aftale.