Dato:            15. maj 2008

Kontor:        Sundhedspolitisk kt.

J.nr.:              2008-12100-396

Sagsbeh.:     hbr

Fil-navn:      patientsikkerhed - lovforslag/SUU 21 udgået

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 21 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til ministeren for sund­hed og forebyggelse den 9. maj 2008.

 

Spørgsmål 21:

"Ministeren bedes oplyse baggrunden for, at rapporteringssystemet for utilsigtede hændelser er taget ud af lovforslaget, da emnet var med, da lovforslaget blev sendt i høring."

 

 

Svar:

Forslaget er ikke fremsat for Folketinget i forbindelse med fremsættelsen af lovforslag nr. L 141, idet der ikke blev afsat midler hertil i finanslovsaftalen for 2008. Men det er fortsat min hensigt at tage initiativ til en udvidelse af patientsikkerhedsordningen, sådan at der kan ske en systematisk læring af de utilsigtede hændelser, der forekommer i primærsektoren, så patienter og pårørende gives adgang til at rapportere.

 

Jeg forventer, at forslag herom kan fremsættes til efteråret, hvis der findes finansiering til det på finansloven for 2009.

 

Jeg kan tilføje, at flere af de høringssvar, som ministeriet modtog i februar 2008 i forbindelse med høringen over forslaget til ændring af sundhedsloven, pegede på, at implementeringen af udvidelsen af rapporteringssystemet kræver grundig forberedelse, ligesom KL pegede på spørgsmål, som KL mente skulle afklares, inden forslaget kunne fremsættes. Ministeriet vil således gennemgå forslaget på ny inden fremsættelsen.