Dato:            15. maj 2008

Kontor:        Regional sundhed

J.nr.:              2008-1200-208

Sagsbeh.:     jvb

Fil-navn:      Dokument 2

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 8 (L 141), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til ministeren for sund­hed og forebyggelse den 5. maj 2008.

 

Spørgsmål 8:

"Ministeren anmodes om at opliste, hvilke partier, der er indgået aftaler med om lovforslagets enkelte elementer, samt hvilke dele af lovforslaget, der ikke er indgået aftaler om."

 

Svar:

Forslaget om bedre vejledning om valgmuligheder i sygehusvæsenet og ophævelse af krav om ind- og udskolingsundersøgelse ved læge indgår i finanslovsaftalen for 2008.

 

Forslagene om udvidede undersøgelses- og behandlingsrettigheder for psykisk syge børn og unge og flytning af myndighedsansvaret for vederlagsfri fysioterapi m.v. til kommunerne er aftalt med satspuljepartierne.

 

Forslaget om indførelse af kontaktpersoner på sygehusene er aftalt med Dansk Folkeparti.

 

De øvrige forslag omhandler udvidet frit valg ved aflyst operation, udvidet adgang til Medicinprofilen, Graduering af plejehjemstilsynet, Det Nationale Forebyggelsesråd, mulighed for forlænget sagsbehandlingstid ved ansøgning om forhøjet tilskud til medicin, præcisering af hjemmel til at kræve, at enkelttilskud til et håndkøbslægemiddel betinges af, at lægemidlet ordineres på recept, præcisering af brug af afhængighedsskabende lægemidler i den lægelige behandling for stofmisbrug, lægers ret til ordination af afhængighedsskabende lægemidler som led i behandling af personer for stofmisbrug, adgang for autoriserede sundhedspersoners til frivillig indskrænkning af deres virksomhedsområde.