L 129 Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning.

(Øget udbredelse af vedvarende energi m.v.).

Af: Klima- og energiminister Connie Hedegaard (KF)
Udvalg: Det Energipolitiske Udvalg
Samling: 2007-08 (2. samling)
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 2

Ministeren bedes kommentere tre artikler om affaldsforbrænding i ugebladet Ingeniøren den 9. maj 2008: ”Affald: Energiforsker og affaldsfolk advarer mod affald på kraftværkerne”, ”Affald: Kampen om affaldet går ind” og ”Affald: Flere selskaber bejler til affaldet”. Ministeren bedes herunder besvare følgende spørgsmål: a) Fra hvornår forventes der at være underkapacitet til afbrænding af affald på de kommunale affaldsforbrændingsanlæg? Det ønskes oplyst, om underkapaciteten er baseret på såvel nuværende kapacitet som forventet udbygning i kommunerne. b) Hvordan vil det påvirke de kommunale affaldsforbrændingsanlægs økonomi, hvis både erhvervsaffald og storskrald afbrændes på centrale kraft-varme-værker? c) Hvilke kriterier skal være opfyldt, for at en kommune vil kunne afvise at henvise affald til forbrænding på centrale kraft-varme-værker? d) Hvordan vil det blive sikret, at eventuel afbrænding på centrale kraft-varme-værker lever op til de samme miljømæssige standarder som dem, der gælder for kommunale affaldsforbrændingsanlæg? e) Hvordan vil EU’s kommende affaldsdirektiv påvirke balancen mellem afbrænding på kommunale affaldsforbrændingsanlæg og afbrænding på centrale kraft-varme-værker? f) Hvilke – og anslået hvor store – investeringer skal et centralt kraft-varme-værk foretage, for at medforbrænding kan lade sig gøre?
Dato: 13-05-2008
Status: Endeligt besvaret
Dokumentdato: 19-05-2008
Modtaget: 19-05-2008
Omdelt: 19-05-2008

EPU L 129 - svar på spm. 2, fra klima- og energiministeren

L 129 -2 Svar EPU (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 13-05-2008
Modtaget: 13-05-2008
Omdelt: 13-05-2008

Spm. om ministerens kommentar til tre artikler i Ingeniøren om affaldsforbrænding og herunder belysning af diverse problemstillinger, til klima- og energiministeren

Spm. om ministerens kommentar til tre artikler i Ingeniøren om affaldsforbrænding og herunder belysning af diverse problemstillinger, til klima- og energiministeren (pdf-version)
Html-version