Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             17. maj 2008

J nr.              

Ændringsforslag vedrørende L 108.

Jeg skal herved venligst anmode om, at følgende ændring af ændringsforslag 7) og et nyt ændringsforslag optages i betænkningen og indgår i det videre lovgivningsarbejde. 

I konsekvens af udsættelsen af 2. og 3. behandlingen af L 108 er der opstået et behov for at ændre ikrafttrædelsestidspunktet fra den 15. juni 2008 til den 1. juli 2008.

Ændringsforslag

I forhold til de tidligere ændringsforslag ønskes nedenstående pkt. 7) med bemærkninger indsat i stedet for pkt. 7) (der er alene tale om ændring af datoerne fra 15. juni 2008 til 1. juli 2008):

”Af  klima- og energiministeren, tiltrådt af <>:

Til § 5

7) I § 5 indsættes som stk. 7 og 8:

Stk. 7. Ansøgninger om tilladelse til forundersøgelser vedrørende anlæg omfattet af den hidtil gældende elforsyningslovs § 14, stk. 2, som er modtaget inden den 1. juli 2008, behandles efter de hidtil gældende regler.

Stk. 8. Ansøgninger om tilladelse til forundersøgelser uden for udbud vedrørende andre anlæg end de i stk. 7 nævnte, som er modtaget inden den 1. juli 2008, behandles efter elforsyningslovens § 13, som affattet ved § 1, nr. 2, såfremt ansøgningen måtte opfylde betingelserne for at blive fremmet. Såfremt der inden den 1. juli 2008 måtte foreligge flere ansøgninger for samme opstillingsområde, behandles disse efter de hidtil gældende regler.

[Overgangsregel vedrørende ansøgninger om forundersøgelser modtaget før lovens ikrafttræden]

 

 

 

Bemærkninger

Til nr. 7

Det findes bl.a. på baggrund af henvendelser fra ansøgere hensigtsmæssigt at indsætte overgangsregler om behandling af ansøgninger om tilladelse til forundersøgelser, som modtages inden lovforslagets ikrafttræden den 1. juli 2008.

For så vidt angår ansøgninger om forundersøgelser til forsøgsmøller foreslås, at disse behandles efter de hidtil gældende regler. For så vidt angår andre ansøgninger om tilladelse til forundersøgelser uden for udbud, foreslås at disse behandles efter lovforslagets bestemmelser, forudsat at ansøgningen kan fremmes. Dette vil imidlertid ikke gælde, hvis der inden den 1. juli 2008 foreligger flere ansøgninger for samme opstillingsområde. I så fald vil området blive sendt i udbud efter de gældende regler.”

 

 

 

 

 

 

I konsekvens af udsættelsen af 2. og 3. behandlingen af L 108 skal jeg venligst anmode om, at følgende nye ændringsforslag indgår i det videre lovgivningsarbejde: 

 

”Af  klima- og energiministeren, tiltrådt af <>:

   8) I § 5, stk. 1, ændres »15. juni« til: »1. juli«.«

[Konsekvensændring som følge af ændret forventet tidspunkt for lovens vedtagelse]

Bemærkninger

Til nr. 8

Ændringsforslaget er en konsekvens af ændret forventet tidspunkt for lovens vedtagelse. Udsættelsen af 2. og 3. behandling har således fordret en senere ikrafttræden.”

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                            Â