Ændringsforslag

Til

 

Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, lov om varmeforsyning og lov om Energinet.dk

 

 (Kommunale hjemmelsbestemmelser, udnyttelse af energi på havet m.v.)

….

Til § 1

 

1) Efter nr. 3 indsættes som nyt nummer:

 

»01. I § 27 g, stk. 1, ændres »§ 13« til: »§ 18«.«

 

2) I den under nr. 6 foreslåede ændring af § 51 a, nr. 2, indsættes efter »§ 13, stk. 1,«:

»og efter § 16, stk. 1, indsættes: »§ 18, stk. 1«.«                                                                    

Til § 2

 

3) Efter nr. 3 indsættes som nyt nummer:

 

»03. I § 37, stk. 4, ændres »§ 5, stk. 1« til: »§ 5, stk. 2«.«

Til § 5

 

4) I § 5 indsættes som stk. 7 og 8:                                                                                        

Stk. 7. Ansøgninger om tilladelse til forundersøgelser vedrørende anlæg omfattet af den hidtil gældende elforsyningslovs § 14, stk. 2, som er modtaget inden den 15. juni 2008, behandles efter de hidtil gældende regler.

Stk. 8. Ansøgninger om tilladelse til forundersøgelser uden for udbud vedrørende andre anlæg end de i stk. 7 nævnte, som er modtaget inden den 15. juni 2008, behandles efter elforsyningslovens § 13, som affattet ved § 1, nr. 2, såfremt ansøgningen måtte opfylde betingelserne for at blive fremmet. Såfremt der inden den 15. juni 2008 måtte foreligge flere ansøgninger for samme opstillingsområde, behandles disse efter de hidtil gældende regler.

 

 

 

 

 

Bemærkninger

Til nr. 1

Der er tale om en konsekvensændring som følge af, at tilladelse til udnyttelse af energi fra anlæg på søterritoriet m.v. i det fremsatte lovforslag foreslås reguleret i § 18 i stedet for § 13.

Til nr. 2

Der er tale om en konsekvensændring som følge af, at tilladelse til udnyttelse af energi fra anlæg på søterritoriet m.v. i det fremsatte lovforslag foreslås reguleret i § 18 i stedet for § 13.

Til nr. 3

Der er tale om en konsekvensændring som følge af, at kommunal distributionsvirksomhed i det fremsatte lovforslag foreslås reguleret i § 5, stk. 2, i stedet for § 5, stk. 1.

Til nr. 4

Det findes bl.a. på baggrund af henvendelser fra ansøgere hensigtsmæssigt at indsætte overgangsregler om behandling af ansøgninger om tilladelse til forundersøgelser, som modtages inden lovforslagets ikrafttræden den 15. juni 2008.

For så vidt angår ansøgninger om forundersøgelser til forsøgsmøller foreslås, at disse behandles efter de hidtil gældende regler. For så vidt angår andre ansøgninger om tilladelse til forundersøgelser uden for udbud, foreslås at disse behandles efter lovforslagets bestemmelser, forudsat at ansøgningen kan fremmes. Dette vil imidlertid ikke gælde, hvis der inden den 15. juni 2008 foreligger flere ansøgninger for samme opstillingsområde. I så fald vil området blive sendt i udbud efter de gældende regler.