Til virksomheder omfattet af vedlagte høringsliste

 

 

 

 

4. marts 2008

J.nr. 020210/20007-0017

Ref. PST/HN

 

 

Side

Til høring fremsendes vedlagt udkast til forslag til ændring af lov om Energinet.dk og naturgasforsyningsloven

 

Ved brev af 18. januar 2008 fremsendte Energistyrelsen udkast til forslag til ændring af lovene om elforsyning, naturgasforsyning, varmeforsyning og Energinet.dk med høringsfrist den 1. februar 2008.

 

I forbindelse med Energinet.dk’s mulige engagement i Skanled-projektet, som vedrører en eventuel etablering af en gasopstrømsrørledning fra Kårstø i Norge via Kattegat til bl.a. Nordjylland, har klima- og energiministeren fundet det hensigtsmæssigt, at der i forbindelse med forslag til ændring af forsyningslovene indarbejdes yderligere forslag til ændring af bestemmelser i lov om Energinet.dk med henblik på at skabe klar hjemmel til, at selskabet kan engagere sig i gasopstrømsrørledningsaktiviteter. Herudover omfatter nævnte forslag en enkelt ændring af naturgasforsyningsloven, som er af ordensmæssig karakter.

 

Da det samlede lovforslag er berammet til at blive fremsat i Folketinget onsdag den 12. marts 2008 er det ikke muligt at gennemføre høringen så betids, at høringssvar kan indgå i det høringsnotat, som tilgår Folketinget samtidig med lovforslagets fremsættelse. Ændringer af lovforslaget som led i nærværende høring vil i givet fald ske ved at der i forbindelse med folketingsbehandlingen stilles ændringsforslag til lovforslaget.

 

I nærværende lovforslag foreslås ændringer i §§ 2, 4 og 12 i lov om Energinet.dk med henblik på, at det klart fremgår af lovteksten, at Energinet.dk’s aktiviteter også kan omfatte gasopstrømsrørledningsvirksomhed.

 

Høringssvar bedes sendt til Energistyrelsen ([email protected]) med kopi til Hanne Normann ([email protected]), Per Stokholm ([email protected]) og Søren Ramsing ([email protected]). Høringssvar bedes være Energistyrelsen i hænde senest:

 

tirsdag den 18. marts 2008, kl. 12.00

 

Venlig hilsen

 

Per Stokholm