ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

21. maj 2008

 

Eksp.nr. 542471

 

Besvarelse af spørgsmål 1 ad B 69 stillet af Folketingets Erhvervs­udvalg den 14. maj 2008

 

 

Spørgsmål 1:

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 14. maj 2008 fra Forsikring & Pension, jf. B 69 – bilag 1.

 

Svar:

Som det fremgik af 1. behandlingen af B 69 lægger jeg vægt på, at  forsikringstagere får udbetalt den erstatning, som de har krav på, når forsikringstagerne får stillet diagnosen kritisk sygdom.

 

Det er min opfattelse, at hovedudfordringen er, at nogle personer, som bliver ramt af kritisk sygdom, ikke anmelder deres krav, fordi de ikke er opmærksomme på deres forsikringsdækning. Løsningen er derfor at gøre folk, som rammes af en kritisk sygdom, mere opmærksomme på, at de er forsikringsdækkede for deres kritiske sygdom.

 

Jeg kan konstatere af henvendelsen fra Forsikring og Pension, at branchen deler min opfattelse af, hvad der er hovedudfordringen, og hvor vi skal finde løsningen.

 

Jeg finder det derfor meget positivt, at branchen har planer om at iværksætte en informationskampagne, der skal målrette informationen til lige præcis de forsikringskunder, der har brug for informationen.

 

Jeg tager branchens initiativ som udtryk for, at branchen også selv er af den opfattelse, at det er branchens ansvar at løfte informationsniveauet med henblik på at sikre udbetalingen af erstatninger til de personer, som rammes af kritisk sygdom.

 

Jeg ser frem til at følge resultaterne af informationsindsatsen.

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk