Folketingets Erhvervsudvalg

Christiansborg

 

 

 

Anmodning om foretræde i forbindelse med behandling af B 69 om sikring af erstatning til kritisk syge

Forsikring & Pension har med interesse fulgt 1. behandlingen af B 69 – Forslag til folketingsbeslutning om sikring af erstatning til kritisk syge.

 

Indledningsvis skal det slås fast, at Forsikring & Pension til fulde kan støtte forslagets hensigt, som er at sikre, at alle kunder, der er berettiget til en erstatning fra deres forsikring ved visse kritiske sygdomme, også får denne erstatning udbetalt.

 

Forsikring & Pension er ydermere enig i – som det fremgår af bemærkningerne til forslaget -, at hovedproblemet for de personer, der ikke søger om erstatning eller som ikke søger i tide, er manglende kendskab til forsikringsdækningen.

 

Forsikring & Pension mener derfor også, at en løsning af problemet nødvendigvis må være at give de forsikrede, der har brug for det, et større kendskab til deres forsikringsdækning.

 

Forsikring & Pension er ved at iværksætte en informationskampagne, der skal målrette informationen til lige præcis de forsikringskunder, der har brug for informationen. I sagens natur har forsikringsselskaberne ikke viden om, hvilke kunder der bliver syge. Den viden findes i sundhedssektoren og ønsket er derfor at samarbejde med sundhedssektoren om at give patienter den nødvendige information, der gør dem opmærksomme på, at de skal kontakte deres forsikrings- eller pensionsselskab. Også relevante patientforeningers erfaringer med at nå ud til de relevante grupper vil blive inddraget i arbejdet. 

 

Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at der allerede i dag er en række eksempler på et vellykket samarbejde mellem forsikringsbranchen og sundhedsvæsenet. Det kan desuden konstateres, at den periode, der går fra en dækningsberettiget diagnose stilles og til kunderne søger om erstatning er faldende. Det er derfor Forsikring & Pensions overbevisning, at der er en positiv udvikling i gang i forhold til at løse problemet. Den planlagte informationskampagne kan give denne udvikling et stort skub, så vi hurtigere kommer problemet til livs.

 

Forsikring & Pension kunne konstatere under Folketingets 1. behandling af beslutningsforslaget, at der er en række faktiske forhold vedrørende forsikringens indretning, forsikringsselskabernes sagsbehandling m.v., der med fordel kan belyses bedre. Forsikring & Pension skal derfor anmode om foretræde for Folketingets Erhvervsudvalget for at redegøre nærmere for forsikring ved visse kritiske sygdomme og branchens initiativer på området.  

 

 

Med venlig hilsen

Anne Seiersen