Til

Folketinget – Udvalget for Videnskab og Teknologi

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 49 af 12. februar 2008.

(Alm. del).

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                           /                    Jens Madsen

                        


Spørgsmål 49:

Hvordan vil ministeren sikre, at IT-medarbejderne ikke flygter fra ansættelse i staten, når de nu kan forudse massive fyringer og omflytninger i forbindelse med den såkaldte IT-revolution i staten?

Svar:

Arbejdskraften i de kommende år vil blive mindre og afgangen fra den offentlige sektor være stor. Det er faktisk en væsentlig begrundelse for at etablere et fælles it-center, at vi med det nuværende jobmarked vil få problemer med rekrutteringen i de kommende år. Derfor er vi nødt til at effektivisere og skabe spændende faglige miljøer for også fremover at have folk nok til at løse vores it-opgaver.

For at sikre at it-medarbejderne ikke flygter fra ansættelse i staten er målsætningen, at it-centret skal gøres til en attraktiv arbejdsplads med stærke faglige miljøer.

Med it-centrets størrelse vil der være meget store udviklingsmuligheder for den enkelte medarbejder, uagtet om vedkommende foretrækker at arbejde med tværgående udviklingsopgaver eller ønsker at specialisere sig inden for enkelte områder i driften.

Det er desforuden hensigten, at it-centret skal være en familievenlig arbejdsplads.

Det er hensigten, at medarbejderne skal inddrages og være med til at bygge deres fremtidige arbejdsplads op.

For at sikre, at ambitionerne bliver indfriet i praksis, vil der i det nye it-center blive arbejdet fokuseret med at måle, dokumentere og følge op på medarbejdernes tilfredshed, trivsel og kompetenceudvikling.

Fastholdelse af it-medarbejderne i statsligt regi sikres sÃ¥ledes ved, at gøre det nye administrative it-center til en af de mest attraktive it-arbejdspladser i landet. Â