Udvalget for Videnskab og Teknologi

Folketinget

Christiansborg

1240 København K

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 47 (Alm. del) stillet af Udvalget for Videnskab og Teknologi den 7. februar 2008.

 

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Helge Sander

 


 

Spørgsmål nr. 47 stillet af Udvalget for Videnskab og Teknologi den 7. februar 2008 til Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling (Alm. Del).

 

Spørgsmål 47

 

Ministeren bedes oplyse, hvem der er de tre største IT-leverandører til staten, målt på andel af statens IT-budget?

 

Svar

 

Jeg vil gerne starte med at slå fast, at it blandt andet omfatter computere, systemløsninger, standardsoftware, printere, kopi- og multifunktionsmaskiner, av- og videoovervågningsudstyr, it-konsulentydelser og it-drift med videre.

 

Der findes ikke en opgørelse, der samlet kan vise de tre største it-leverandører til staten.

 

Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) administrerer en række rammeaftaler for statens og kommunernes indkøb af it. SKI har oplyst, at HP, Dell og TopNordic var de tre største leverandører til staten på disse aftaler i 2006.

 

Af hensyn til SKI’s aftaler med leverandørerne er det ikke muligt at oplyse tal for leverandørernes salg til staten, hverken som absolutte tal eller som andel af statens samlede it-budget.

 

Fra 1. januar 2007 har Statens Indkøbssekretariat administreret indkøbsaftaler for pc’ere og printere. Der findes endnu ikke konsoliderede tal for disse aftaler.