Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 31 (Alm. del), som Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologi har stillet til justitsministeren den 18. februar 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 31 (Alm. del) fra Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologi:

 

”Ministeren bedes oplyse, hvilke andre lande, der har indført logning af I/P-trafikken”

 

Svar:

 

Det følger af artikel 5 i direktiv 2006/24/EF om lagring af data genereret eller behandlet i forbindelse med tilvejebringelsen af offentligt tilgængelige elektroniske kommunikationstjenester eller elektroniske kommunikationsnet, at medlemslandene skal sikre, at der for så vidt angår internetadgang og e-mail og telefoni via internettet sker lagring af en række nærmere specificerede kategorier af data.

 

Der stilles ikke i direktivet krav om, at medlemslandene skal fastsætte regler om lagring af data om internettrafik. Der er imidlertid tale om minimumskrav, og de enkelte lande vil således kunne indføre regler om logning af for eksempel de i efterforskningsmæssig sammenhæng meget væsentlige oplysninger om den modtagende IP-adresse i en internetsession.

 

Justitsministeriet er ikke i besiddelse af oplysninger om, i hvilket omfang andre lande har indført regler om logning af IP-trafik.

 

Det kan tilføjes, at det følger af direktivets artikel 15, stk. 3, at enhver medlemsstat kan udsætte gennemførelsen af direktivet indtil den 15. marts 2009 for så vidt angår lagring af data vedrørende internetadgang, e-mail og telefoni via internettet.

 

Holland, Østrig, Estland, Storbritannien, Cypern, Grækenland, Luxembourg, Slovenien, Sverige, Litauen, Letland, Tjekkiet, Belgien, Polen, Finland og Tyskland har på den baggrund erklæret, at de vil udsætte eller forbeholder sig at udsætte gennemførelsen af de nævnte dele af direktivet.