Udvalget for Videnskab og Teknologi

Folketinget

Christiansborg

1240 København K

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 29 (Alm. del - bilag) stillet af Ud­valget for Videnskab og Teknologi den 14. januar 2008.

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Helge Sander

 


 

Spørgsmål nr. 29 stillet af Udvalget for Videnskab og Teknologi den 14. ja­nuar 2008 til Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling (Alm. del –

bilag).

 

 

 

Spørgsmål 29

 

Finder ministeren, at det er i overensstemmelse med registerloven og forbudet mod udsendelse af spam-mails, at Roskilde Universitetscenters interne maillister er blevet anvendt af Socialistisk Folkeparti under valgkampen i 2007 til udsen­delse af støtteopfordringer, idet disse lister på ukendt måde er kommet i SF's be­siddelse, se www.uriasposten.net/?p=5106#comment-533604.

 

Svar

 

Jeg kan oplyse, at Universitets- og Bygningsstyrelsen har indhentet en udtalelse fra Roskilde Uni­versitetscenter om sagens konkrete omstændigheder.

 

Roskilde Universitetscenter har i den anledning udtalt følgende:

 

”RUC ønsker indledningsvis at udtrykke beklagelse over, at nogle har misbrugt vore mailinglister i forbindelse med valgkampen. Misbruget er sket af vore grup­pemailinglister, der er til rådighed for ansatte og studerende til studierelevant og faglig kommunikation. Personer med kendskab til mailinglisterne har uberettiget udnyttet disse. Der er ikke tale om, at RUC har udleveret listerne.

 

Gruppemailinglisterne afslører ikke oplysninger om enkeltpersoner, ej heller en­keltpersoners mailkonti eller andre person-identificérbare oplysninger. Tilgæn­geligheden af mailinglisterne internt på RUC skulle dermed ikke udgøre en over­trædelse af persondataloven.

 

Brugen af RUCs gruppe-mailinglister til ikke-universitære formål strider derimod mod RUCs klare retningslinier for anvendelse af mailinglisterne. Misbrug af uni­versitetets mailinglister straffes med udelukkelse fra listerne i en periode. I gen­tagne eller grove tilfælde indkalder universitetet til en samtale og kan i denne forbindelse træffe beslutning om evt. permanent udelukkelse.

 

I den konkrete sag, hvor vedkommende, der har gjort brug af listerne, er en eks­tern afsender, er vedkommende permanent blevet udelukket fra mailinglisterne, hvorfor den pågældende misbruger ikke længere kan gøre brug af disse.

 

Det skal i øvrigt oplyses, at RUC pt. arbejder på en yderligere opstramning af kontrollen med anvendelsen af universitetets mailinglister.”

 

Jeg har stillet mig tilfreds med Roskilde Universitetscenters redegørelse og fore­tager mig ikke videre i sagen.