Dato:

6. december 2007

Kontor:

Beskæftigelseskontoret

J.nr.:

4741

Sagsbeh.:

khp

Fil-navn:

                          A-vask

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. S 16 stillet af folketingsmedlem Thomas Adelskov (S) til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 29. november 2007.

Spørgsmål:

 

” Hvilke procedurer og regler vil ministeren iværksætte for at undersøge virksomheder i fremtiden, før ministeriet bevilger penge til integrationsprojekter eller benytter en virksomhed som rollemodel?”

 

 

Svar:

 

I forhold til baggrunden for spørgsmålet kan det oplyses, at Integrationsministeriet ikke har ydet støtte til A-vask, ikke har brugt A-vask som rollemodel og i øvrigt ikke har haft noget samarbejde med virksomheden.

 

Ministeriet har i en folder omtalt en indvandrerkvinde som en ”solstrålehistorie”, fordi den pågældende kvinde – efter at have gennemført det kompetenceafklaringsforløb, som folderen omhandlede – havde skaffet sig job. At ansættelsen skete hos A-vask er tilfældigt og i øvrigt uden betydning for den pointe, der ønskedes trukket frem med folderen, nemlig at indvandrerkvinder, der umiddelbart står langt fra arbejdsmarkedet, via en kompetenceafklaring kan få fodfæste på arbejdsmarkedet.

 

Mere generelt kan det oplyses, at Integrationsministeriet modtager et meget bredt felt af ansøgninger om støtte til gennemførelse af integrationsprojekter, men at ministeriet kun undtagelsesvis støtter projekter og initiativer, som iværksættes af enkeltpersoner eller -virksomheder. Er der tale om enkeltpersoner eller -virksomheder, anbefaler ministeriet, at der indgås en samarbejdsaftale med en forening, en institution eller en kommune, som står inde for projektet og varetager administrationen heraf.

 

Ministeriet har systematiseret puljesagsbehandlingen, hvilket blandt andet indebærer en grundig gennemgang af de ansøgninger, ministeriet modtager, herunder en vurdering af ansøgers forudsætninger for at gennemføre projektet. Ofte indhenter ministeriet supplerende oplysninger om ansøger og eventuelle samarbejdspartnere for at minimere risikoen for at yde støtte til eller anbefale tvivlsomme projekter. Ministeriet er under hele puljesagsbehandlingen både ved tildeling af tilsagn og under projektets løbetid opmærksom på eventuelle oplysninger fra samarbejdspartnere og offentligheden i øvrigt om ansøgeren, som måtte skabe tvivl om ansøgerens egnethed til at gennemføre projektet.

 

 

 

 

 

 

.