Dato:

25. juni 2008

Kontor:

Erhvervs- og Familiesammenføringskontoret

J.nr.:

2008/4111-339

Sagsbeh.:

RIN

Fil-navn:

Besvarelse

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 133 stillet af Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 26. maj 2008.

 
Spørgsmål:
”I forlængelse af UUI alm. del ‑ svar på spm 17, bedes oplyst, hvor mange af de 20 samtaler med stikprøve‑udvalgte au pair‑personer, der skulle gennemføres i januar 2008, der er blevet gennemført, og hvilket resultat disse samtaler gav?”

 

Svar:
På baggrund af vedtagelse af lov nr. 89 af 30. januar 2007 om ændring af udlændingeloven, hvor bemærkningerne omtaler en styrket indsats i form af stikprøvekontrol på udlændingeområdet, har Udlændingeservice i slutningen af 2007 udtaget 20 au pair-sager til stikprøvekontrol med henblik på ved en samtale med au pair-personen i Udlændingeservice at kontrollere, om betingelserne for opholdstilladelse som au pair overholdes. Af de 20 sager var au pair-personen i 2 af sagerne udrejst, og au pair-personen i 1 sag var blevet meddelt opholdstilladelse på andet grundlag.

 

Udlændingeservice har på den baggrund gennemført samtaler med 17 au pair-personer i januar-marts 2008.

 

I 15 af de 17 sager gav samtalen ikke anledning til at foretage yderligere i relation til au pair-personens opholdsgrundlag. I 2 af de 15 sager blev det ved samtalen konstateret, at au pair-personen under deres ophold i Danmark som au pair havde skiftet værtsfamilie. Begrundelsen for værtsskiftet var i begge sager, at au pair-personen havde opgaver hos værtsfamilien i mere end de tilladte 30 timer pr. uge. Begge sager er sendt til politiet med henblik på nærmere efterforskning.

 

I 2 af de 17 sager gav samtalen anledning til, at det kunne konstateres, at betingelserne for opholdstilladelsen ikke var opfyldt. I den ene sag opholdt au pair-personen sig ganske lidt på værtsfamiliens bopæl. I den anden sag havde au pair-personen opgaver i værtsfamilien i mere end de tilladte 30 timer pr. uge.