Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

DHO/ J.nr. 2008-3140

Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik

 

 

 

 

Dato: 21. maj 2008

 

 

Under henvisning til Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitiks brev af 9. maj 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 120 (UUI Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 120:

 

”Ministeren bedes oplyse, i hvilket omfang den fjernende kommune og evt. den nye opholdskommune fører tilsyn med dag- og døgnanbragte børn, hvis forældre står i en situation, hvor den ene eller begge skal udvises/udsendes af Danmark.”

 

 

Svar:

 

Det fremgår af servicelovens § 146, at kommunalbestyrelsen skal føre tilsyn med alle børn, der opholder sig i kommunen. Dette gælder også børn, der er anbragt uden for hjemmet eller børn, der opholder sig på et asylcenter.

 

Desuden fremgår det af servicelovens § 148, at opholdskommunen løbende skal følge de enkelte sager for at sikre sig, at hjælpen fortsat opfylder sit formål. For anbragte børn er det den kommune, der har truffet afgørelse om anbringelse uden for hjemmet, der har denne forpligtelse, jf. retssikkerhedsloven § 9a stk. 4.

 

På baggrund af det løbende tilsyn, der er beskrevet ovenfor, skal den anbringende kommune løbende revidere den handleplan, der er udarbejdet forud for iværksættelsen af foranstaltningen overfor barnet, jf. servicelovens § 70.

 

Disse regler skal følges uanset forældrenes situation.

 

 

Karen Jespersen

 

/ Nina Eg Hansen