Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

DHO/ J.nr. 2008-3140

Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik

 

 

 

Dato: 21. maj 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitiks brev af 9. maj 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 116 (UUI Alm. del).

 

­

 

Spørgsmål nr. 116:

 

”Ministeren bedes oplyse, hvordan ministeren kan sikre, at et mindreårigt barn, der er fjernet fra forældrene (frivilligt eller tvangsmæssigt) under familiens ophold her i landet, fortsat er sikret en beskyttelse mod de svigt og eller overgreb, der var baggrund for fjernelsen, hvis barnet udsendes/udvises sammen med den ene eller begge forældre.”

 

 

Svar:

 

Det er Integrationsministeriet, der er ressortmyndighed for reglerne om udlændinges ophold i Danmark - og herunder eventuel udsendelse af Danmark.

 

Integrationsministeriet har overfor Velfærdsministeriet oplyst, at hverken Rigspolitiet, Udlændingeservice eller Røde Kors kender til sager, hvor børn, der er anbragt uden for hjemmet uden samtykke, er blevet udsendt af Danmark sammen med deres forældre.

 

Desuden oplyser Integrationsministeriet, at ”skulle der i fremtiden vise sig sådanne sager, vil der i hver enkelt sag blive taget konkret og individuel stilling til, hvordan sagen bedst muligt kan håndteres i et samarbejde mellem Dansk Røde Kors, udlændingemyndighederne og de sociale myndigheder.” Integrationsministeriet oplyser endvidere, ”at der ved udlændingemyndighedernes afgørelser om opholdstilladelse tages højde for Danmarks internationale forpligtelser, herunder også i forhold til børns tarv og rettigheder.”

 

 

Karen Jespersen

 

/ Nina Eg Hansen