Dato:

26. maj 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 109 stillet af Folketingets Udvalg for Udlændige og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 30. april 2008 (alm. del).

 
Spørgsmål:
”Kan ministeren bekræfte, at der i Sandholmlejren er et loft på 3000 kr. for, hvilken tandbehandling man kan få, og vil ministeren redegøre for, hvilke undtagelsesmuligheder, der gælder?”

 

Svar:

Til brug for besvarelsen er indhentet en udtalelse fra Udlændingeservice. Udlændingeservice har oplyst følgende:

 

”Indkvarteringsoperatørerne kan – uanset hvilket asylcenter den pågældende asylansøger er indkvarteret på - umiddelbart iværksætte tandbehandling til en udgift, der ikke overstiger 3.000 kr. Operatørerne skal påse, at behandlingen opfylder kriterierne om at være nødvendig, uopsættelig og smertelindrende.

 

Såfremt en asylansøger har fået foretaget tandbehandling for 3.000 og har behov for yderligere behandling, ansøger operatøren Udlændingeservice herom på asylansøgerens vegne.

Har asylansøgeren behov for en enkelt tandbehandling, der overstiger 3.000 kr., ansøger operatøren ligeledes Udlændingeservice om at dække det beløb, der overstiger 3.000 kr.”

 

Der henvises i øvrigt til besvarelsen af spørgsmål 107.