Dato:

13. juni 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 100 stillet af Folketingets Udvalg for Udlændige og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 25. april 2008.

 
Spørgsmål:
”
Ministeren bedes oplyse, hvor mange uledsagede flygtningebørn, der på årsbasis er forsvundet fra Center Gribskov siden 2002, og ministeren bedes redegøre for deres ophold efter endt ophold på Center Gribskov.”

Svar:
Langt hovedparten af de, der oplyser at være uledsagede mindreårige i forbindelse med indrejsen indkvarteres i dag på Center Gribskov. Det bemærkes at visse ansøgere fra denne gruppe senere aldersændres til voksengruppen. Endvidere bemærkes at størstedelen af de uledsagede mindreårige asylansøgere udgøres af drenge i aldersgruppen 15-17 år. Tidligere har uledsagede mindreårige asylansøgere dog også været indkvarteret på andre centre (primært de daværende centre for uledsagede børn) eller privat indkvarteret. Udlændingeservice har derfor opgjort antallet af uledsagede mindreårige, som på årsbasis er forsvundet, uanset hvor de var indkvarteret på tidspunktet for deres forsvinden.

 

Opgørelsen over antallet af beboere der forsvinder, omfatter både udeblivelser, hvor beboeren senere vender tilbage, og beboere som er forsvundet.

 

Har en uledsaget mindreårig været forsvundet mere end én gang på et år, er kun den første forsvinden talt med. Har pågældende været forsvundet flere gange inden for flere år, er hver første forsvinding pr. år talt med. På den baggrund oplyses det samlede antal udeblivelser i perioden 1.1.2002 - 31. marts 2008.

 

Udlændingeservice har på baggrund af et særtræk af registreringerne i udlændingesystemerne pr. 3. maj 2008, som efterfølgende er gennemgået manuelt, opgjort at der i perioden 1.1.2002 - 31. marts 2008 er registreret 696 udeblivelser vedrørende uledsagede mindreårige asylansøgere.

 

Udlændingeservice har endvidere på baggrund af en manuel gennemgang af registreringerne i udlændingesystemerne pr. 14. maj 2008 opgjort, hvor de pågældende uledsagede mindreåriges opholdssted efter at være udeblevet/forsvundet fra deres indkvarteringssted.

 

Ud af de 696 registrerede udeblivelser i perioden 1.1.2002 - 31. marts 2008, er der 29 som er indkvarteret på ny, 57 som er meddelt opholdstilladelse, 5 der er frihedsberøvet og 605 der er udrejst, skønnet udrejst eller fortsat registreret som udebleven.

 

Det bemærkes, at oplysningerne er baseret pÃ¥ træk fra systemer, der ikke er egentlige statistiksystemer, hvorfor oplysningerne er behæftet med en vis usikkerhed.