Forbrugerrådet

Att.: Camilla Hersom og Rasmus Kjeldahl

Fiolstræde 17

Postboks 2188

1017 København K

 

 

Dat          3. marts 2008

J. nr.           144-11

Deres ref.

  

 

Kære Camilla Hersom og Rasmus Kjeldahl

Tak for jeres brev af 7. december 2007 til økonomi- og erhvervsministeren, justitsministeren og mig om gratisaviser og andre uadresserede henvendelser, hvor Forbrugerrådet minder om forslaget vedrørende en bred undersøgelse af problemer forbundet med uadresserede forsendelser (reklamer, lokalaviser, distriktsblade og gratisaviser), som borgerne modtager.

Jeg skal efter aftale med økonomi- og erhvervsministeren svare på vore begges vegne.

Jeg kan oplyse, at økonomi- og erhvervsministeren og jeg er enige i, at der bør gennemføres en brugerundersøgelse, der omfatter alle uadresserede forsendelser. Afhængig af undersøgelsens resultat vil der skulle tages stilling til, i hvilket omfang det er nødvendigt at iværksætte konkrete initiativer på området. P.t. udarbejdes analysedesign og spørgetema, og jeg vurderer, at analysen vil kunne løbe af stabelen fra april måned med henblik på at fremlægge resultatet efter sommerferien. Herefter vil det blive vurderet, hvorvidt det er nødvendigt at gennemføre eventuelle nye initiativer.

Jeg lægger i forbindelse med gennemførelsen af undersøgelsesarbejdet stor vægt på, at de forskellige interessenter - herunder Forbrugerrådet og Forbrugerombudsmanden - inddrages løbende.

Afslutningsvist kan jeg oplyse, at jeg som et yderligere tiltag vil bede Post Danmark om – sammen med branchen – at undersøge, hvordan det kan sikres, at ordningen med nej-tak til reklamer også kan fungere fremover.

 

Med venlig hilsen

 

 

Carina Christensen