Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             28. januar 2008

J. nr.           101-60

  

 

 

 

Trafikudvalget har i brev af 7. december stillet mig følgende spørgsmål 63 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. 63:

 

"Ministeren bedes kommentere henvendelse fra Rådet for Bæredygtig Trafik vedr. Infrastrukturkommissionen, f. TRU alm. del – bilag 26"

Svar:

 

I henvendelsen fra Rådet for Bæredygtig Trafik fremføres en række kommentarer til Infrastrukturkommissionens arbejde, primært omhandlende klima- og miljøspørgsmålet, roadpricing samt kommissionens prioritering af kollektiv trafik.

 

Infrastrukturkommissionens rapport blev offentliggjort den 10. januar 2008, og dens anbefalinger vil blive en væsentlig del af grundlaget for en investeringsplan for transportinfrastrukturen, der fremlægges i 2008.

 

Samtidig med investeringsplanen vil regeringen udarbejde en strategi for en reduktion af transportsektorens CO2-udledning. Strategien skal omfatte et katalog over mulige indsatser og virkemidler, der kan bidrage til at transportsektoren kan levere sit bidrag til at opfylde Danmarks klimaforpligtelser. Samlet set skal strategien beskrive mulighederne for at realisere et fald i transportsektorens CO2 udledning.

 

I arbejdet med investeringsplanen for transportinfrastrukturen vil også andre input end Infrastrukturkommissionens anbefalinger blive taget i betragtning, herunder synspunkterne fra Rådet for Bæredygtig Trafik.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Carina Christensen