Dato:             3. marts 2008

Kontor:          Sundhedspolitisk kt.

J.nr.:              2008-12100-366

Sagsbeh.:        mrni

Fil-navn:        SUU S nr. 173 (alm. del)

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 173 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til ministeren for sundhed og forebyggelse den 24. januar 2008. Spørgsmålet er stillet efter ønske af Liselott Blixt (DF).

 

Spørgsmål nr. 173:

 

”Ministeren bedes oplyse, hvilke afdelinger der i de enkelte regioner har et formaliseret tilbud til undersøgelse og behandling for kroniske muskelsmerter herunder fibromyalgi og oplyse, hvor lang ventetid der er på de pågældende afdelinger. Ministeren bedes endvidere oplyse, om han er bekendt med, at der angiveligt er tilfælde, hvor patienter afvises fra sådanne forløb, mens overlægerne på samme afdelinger kan bruge dagarbejdstiden til at udarbejde indtægtsgivende speciallægeerklæringer for tilsvarende patienter.”

 

 

Svar:

 

Til brug for min besvarelse af spørgsmålet har jeg bedt Sundhedsstyrelsen og landets regioner om et bidrag.

 

Sundhedsstyrelsen oplyser bl.a., at det er de reumatologiske eller medicinske afdelinger i de enkelte regioner, der foretager undersøgelse og behandling af kroniske muskelsmerter, herunder fibromyalgi. Bl.a. oplyser Region Hovedstaden, at undersøgelser og behandling af patienter med smerter i bevægeapparatet har baggrund i en konkret lægefaglig vurdering af patientens symptomer.

 

Endvidere oplyser Region Midtjylland, at en stor del af udredning og behandling for kroniske muskelsmerter, herunder fibromyalgi, foregår hos de praktiserende læger.

 

. / .


Ifølge venteinfo.dk varierer ventetiden til reumatologiske og medicinske afdelinger. Ventetiden for udredning af kroniske muskelsmerter, herunder fibromyalgi fremgår bl.a. af regionernes vedlagte bidrag.

 

Endelig kan jeg tilføje, at udarbejdelsen af speciallægeerklæringer i bl.a. Region Syddanmark og Region Midtjylland foregår uden for arbejdstiden.