Dato:            7. februar 2008

Kontor:         Sundhedspolitisk kt.

J.nr.:             2007-1213-95

Sagsbeh.:   enr

Fil-navn:       SUU alm. del 11, besvarelse

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 11 (Alm. del), som Sundhedsudvalget har stillet til ministeren for sundhed og forebyggelse den 30. november 2007

 

Spørgsmål 11:

"Med baggrund i den presseomtale, der har været om skjulte indvandrerlægeressourcer i Danmark, bedes ministeren oplyse omfanget af lægeressourcer i Danmark, der med eventuel efteruddannelse eller opkvalificering vil kunne arbejde som læge i det danske sundhedsvæsen."

 

Svar:

Jeg har anmodet Sundhedsstyrelsen om oplysninger til brug for besvarelsen af spørgsmålet. Sundhedsstyrelsen oplyser følgende:

 

”Sundhedsstyrelsen kan oplyse, at ca. 95 pct. af de læger, der er uddannet i et land udenfor Norden og EU, og som søger Sundhedsstyrelsen om autorisation, får godkendt deres uddannelse og dermed mulighed for at opnå først midlertidig autorisation og senere varig autorisation, når krævede prøver og prøveansættelser er gennemført med positivt resultat.

 

De læger med udenlandsk uddannelse, der ikke får godkendt deres uddannelse, har mulighed for at søge optagelse på et dansk universitet med eventuel merit.

 

Sundhedsstyrelsen er opmærksom på, at der kan være læger, der har fået godkendt deres uddannelse, men som ikke har formået at få ansættelse som læge eller som af personlige årsager har valgt ikke at fungere som læge i Danmark. Sundhedsstyrelsen har dog ingen opgørelse over, hvor mange det drejer sig om.”

 

Jeg kan henholde mig til Sundhedsstyrelsens oplysninger.