Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

ANB J.nr. 2007-5820

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

5. februar 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 4. januar 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 83 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 83:

 

”Ministeren bedes oplyse, om hvor lang ventetiden er på en plejehjemsplads, herunder i hvilke kommuner ventetiden er længere end 1 måned?”

 

Svar:

 

Der finder ikke i dag en systematisk registrering sted i kommunerne af den gennemsnitlige ventetid til plejehjem. Der foreligger derfor ikke statistik til belysning af det ønskede spørgsmål.

 

Som et led i dokumentationsprojektet på ældreområdet vil det blive muligt elektronisk at trække data vedrørende den gennemsnitlige ventetid til plejebolig og plejehjemspladser. Den gennemsnitlige ventetid omfatter alle ældre, der er visiteret til en almen plejebolig eller en plads på et plejehjem. Den gennemsnitlige ventetid vil være renset for de ældre, der venter, fordi de har valgt at vente på plads på et bestemt sted.

 

Endvidere vil det blive muligt at hente de kommunale ventetider til en plejebolig eller plejehjemsplads på www.brugerinformation.dk.

 

Denne hjemmeside er henvendt til borgerne, som her har mulighed for selv at sammensætte, hvilke kommuner og institutioner der skal sammenlignes.

 

 

Karen Jespersen

 

/ Mikael L. Kristensen