Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

IAM/ J.nr. 2008-55

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 21. februar 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 20-12-2007 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 75 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 75:

 

”Ministeren bedes kommentere vedlagte henvendelse fra Familieplejen Fredensborg”

 

 

Svar:

Det ligger helt fast i lovgivningen, at den enkelte kommune har pligt til at føre tilsyn med plejefamilierne i kommunen. Det ligger ligeledes helt fast i lovgivningen, at den anbringende kommune løbende skal føre tilsyn med de børn, som de har anbragt i plejefamilier. Den anbringende kommune skal følge op på anbringelser og føre tilsyn i det omfang, som der er behov for i den enkelte sag. De skal som led i tilsynet, som minimum én gang årligt tale med barnet på anbringelsesstedet. Det vigtige er, at tilpasse tilsynet til netop det behov plejebarnet og plejefamilien, som skal løse plejeopgaven, har.

 

Det gælder for såvel plejefamilier som for alle andre, at man kan henvende sig til Ankestyrelsen, hvis en kommune ikke tager tilstrækkeligt hånd om et udsat barn. 

 

Anbringelser af børn i plejefamilier er ofte en rigtig god løsning for barnet. Det er derfor vigtigt at støtte de plejefamilier, som løfter opgaven med at have et eller flere plejebørn. Plejefamilier er jo ofte ganske almindelige familier, der ønsker at hjælpe nogle børn til en bedre tilværelse. De kan have brug for at blive klædt på til at modtage et sårbart og udsat barn. Derfor vil jeg i samarbejde med satspuljepartierne i de nuværende satspuljeforhandlinger arbejde for, at der afsættes midler til at give plejefamilier mere uddannelse, så de er bedre rustede til at løse de plejeopgaver, som de får.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Nina Eg Hansen