Folketingets Socialudvalg

Christiansborg

 

Svar på spørgsmål 72 (Alm. del):                                                                            28-01-2008

I brev af 13. december 2007 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 72:

”Vil ministeren oplyse, hvilke ungdomsuddannelsestilbud de enkelte kommuner tilbyder til unge med særlige behov efter Lov om ungdoms-uddannelse for unge med særlige behov, samt hvilke institutioner som udbyder ungdomsuddannelserne.”

 

Svar:

Jeg kan oplyse, at ministeriet endnu ikke har de ønskede oplysninger om ungdomsuddannelsen.

 

Jeg skal gøre opmærksom på, at det fremgår af tillægsbetænkningen over forslag til lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov, der blev afgivet af Folketingets Uddannelsesudvalg den 29. maj 2007, at jeg skriftligt vil redegøre for den løbende evaluering i august måned 2008, herunder om eventuelle utilsigtede virkninger af ændringsforslaget vedrørende præcisering af reglerne om finansiering m.v. af uddannelseselementer, der leveres af frie kostskoler, produktionsskoler, institutioner for erhvervsrettet uddannelse, daghøjskoler, værksteder og andre institutioner.

 

Redegørelsen vil også indeholde en opgørelse over, i hvilket omfang de unge uddannes på de forannævnte institutioner. Redegørelsen vil tillige omfatte en opgørelse over antallet af sager, der er blevet indbragt for Klagenævnet for vidtgående specialundervisning. Endvidere vil der blive redegjort for de unges forsørgelsesgrundlag samt økonomien i uddannelsen.

 

Jeg skal desuden oplyse, at ungdomsuddannelsen vil indgå i udviklingsrådenes indberetninger til velfærdsministeren og undervisningsministeren om udviklingen på det sociale område og på specialundervisningsområdet.

 

I forbindelse med min redegørelse til Folketinget om udviklingsrådenes indberetninger, der forventes finde sted ultimo maj 2008, vil jeg redegøre for gennemførelsen af loven om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Bertel Haarder