Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MBN/ J.nr. 2007-5586

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 4. januar 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 13. december 2007 følger hermed velfærdsministerens svar på spørgsmål nr. 66 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 66:

 

”Mener ministeren, at ungdomssanktionen kan bruges som redskab til at undgå, at unge falder tilbage i ny kriminalitet?”

 

Svar:

Mange af de unge, som idømmes en ungdomssanktionen, begår ny kriminalitet. Som nye tal også for nylig har vist, er recidivet ganske enkelt for højt.

 

Men derfor mener jeg stadig, at ungdomssanktionen har en rolle at spille som redskab i indsatsen mod ungdomskriminalitet. Ikke mindst fordi ungdomssanktionen jo netop er blevet styrket med en række tiltag.

 

Bl.a. er det nu et krav, at alle unge, som idømmes en ungdomssanktion, skal have en koordinator tilknyttet. Koordinatorens fokus er på sammenhæng i indsatsen og inddragelse af netværket. Samtidig stilles der nu skærpede krav til handleplanernes indhold, hvor uddannelse og beskæftigelse i endnu højere grad er kommet i fokus. Endelig sker der en opkvalificering af indsatsen på de sikrede institutioner.

 

Loven er først trådt i kraft d. 1. august 2007, og det er endnu for tidligt at sige noget om, hvorvidt de nye tiltag har givet ungdomssanktionen det ønskede løft. Men vi vil selvfølgelig løbende følge med i udviklingen.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Nina Eg Hansen