Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MBN/ J.nr. 2007-5586

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 4. januar 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 13. december 2007 følger hermed velfærdsministerens svar på spørgsmål nr. 64 (SOU Alm. del).

 

­

 

Spørgsmål nr. 64:

 

”Er ministeren enig med justitsministeren i, at vejen frem i forhold til unge kriminelle er hårdere straffe?”

 

 

Svar:

Min generelle holdning er, at vejen frem er en indsats, der virker. Det vigtigste må være, at samfundet kan sætte ind med nogle indsatser, som rent faktisk hjælper de unge ud af kriminalitet.

 

Der findes i dag en lang række muligheder for at sætte ind over for kriminelle unge. Nogle af dem hører til i straffeloven. Det gælder eksempelvis ungdomssanktionen. Og andre hører til i serviceloven, som eksempelvis familiebehandling, støtte i hjemmet, udpegning af kontaktperson eller personlig rådgiver og anbringelse – i særlige tilfælde på sikrede afdelinger i kortere perioder, hvis det vurderes at være absolut påkrævet af hensyn til omgivelserne eller den unge selv.

 

Jeg mener samtidig, det er vigtigt, at vi løbende ser på, om indsatsen over for kriminelle unge kan styrkes. Det er netop med det formål, regeringen for nylig har nedsat en kommission om ungdomskriminalitet, som skal se på den samlede indsats. Virker det, vi gør? Hvor er der behov for tilpasninger og forbedringer af det eksisterende – og hvor er der behov for helt nye tiltag?

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Nina Eg Hansen