Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MBN/ J.nr. 2007-6919

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 9. januar 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 13. december 2007 følger hermed velfærdsministerens svar på spørgsmål nr. 51 (SOU Alm. del).

 

­

Spørgsmål nr. 51:

 

”Ministeren bedes foretage en undersøgelse af, hvordan kommuner i almindelighed udfører det generelle tilsyn med private anbringelsessteder. Udtalelser fra opholdssteder tyder på, at det nærmest kommer bag på nogle kommuner, at de har denne opgave.”

 

 

Svar:

 

Jeg er naturligvis optaget af, at kommunerne lever op til deres forpligtelse til at føre tilsyn med anbringelsesstederne – såvel private som offentlige. Og jeg er også interesseret i at drøfte evt. problemstillinger med henblik på at udbedre dem. Derfor har jeg for nylig indkaldt de centrale aktører på området, dvs. KL, Landsforeningen for Opholdssteder (LOS), Socialchefforeningen samt Børne- og Kulturchefforeningen til møde for at drøfte udfordringerne på tilsynsområdet. Mødet finder sted den 15. januar 2008.

 

Derudover kan jeg oplyse om, at Ankestyrelsen i foråret 2008 vil gentage en undersøgelse fra foråret 2007 af tilsynet med voksenområdet. Undersøgelsen omfatter i år også børneområdet og dermed kommunernes generelle tilsyn med opholdssteder. Den nærmere udformning af undersøgelsen vil blive drøftet med parterne, herunder KL.

 

 

Karen Jespersen

 

/ Nina Eg Hansen