Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

CAP/ J.nr. 2008-6145

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato:

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 22.august 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 475 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 475:

 

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 17. august 2008 fra L.S.A. vedrørende hjælp i hjemmet, jf. SOU alm.del - bilag 383.”

 

 

Svar:

 

Jeg kan som minister ikke kommentere konkrete enkeltsager. Jeg kan dog gøre opmærksom på, at en borger, der ikke finder at få dækket sit samlede hjælpebehov, kan rette henvendelse til kommunen og anmode om yderligere hjælp. Herefter skal kommunen træffe en ny afgørelse, som kan påklages i det administrative klagesystem.

 

Jeg kan desuden oplyse, at borgere, der ikke selv kan varetage arbejdet med at være arbejdsgiver for hjælperne, vil have mulighed for at ansøge om borgerstyret personlig assistance (BPA) efter de nye regler, der træder i kraft 1. januar 2009. Med de nye regler kan borgerne derefter overdrage tilskuddet til en forening, en virksomhed eller en nærtstående, der ønsker at påtage sig denne opgave. Arbejdsgiverbeføjelserne i forhold til ansættelse og afskedigelse af hjælperne varetages i så fald af den nærtstående, foreningen eller den private virksomhed i samråd med borgeren.

 

 

Karen Jespersen

 

/ Karin Ingemann