Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

HAR/ J.nr. 2008-5734

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 8. september 2008

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 7. august 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 457 (SOU Alm. del), stillet af Per Clausen (EL).

 

­

 

Spørgsmål nr. 457:

 

”Ministeren bedes oplyse, hvad det vil koste at gennemføre en fornyet vurdering af førtidspensionisters arbejdsevne, hvis alle pensioner gives som midlertidige pensioner, som skal genvurderes hvert 5. år.”

 

Svar:

 

Omkostningerne ved at gennemføre en fornyet vurdering af førtidspensionisters arbejdsevne hvert 5. år vil i høj grad afhænge af, hvilke konkrete krav der fra lovgivningsmæssig side stilles til en genvurdering. Da der ikke foreligger en konkret model for genvurdering, er det også vanskeligt at beregne de præcise omkostninger.

 

Stiller man eksempelvis de samme krav til genvurdering af en midlertidig førtidspension, som man i dag stiller ved genvurdering af ledighedsydelsesmodtageres fortsatte opfyldelse af betingelserne for at være visiteret til et fleksjob (jf. § 74 c i lov om aktiv socialpolitik), og antages det, at der årligt tilkendes omkring 14.000 midlertidige førtidspensioner, vil omkostningerne ved den første genvurdering af disse sager 5 år senere være omkring 9 mio. kr. (2008 pl).

 

Hvis der foretages løbende genvurderinger af alle sager, vil omkostningerne stige, indtil alle førtidspensionister er omfattet.

 

 

Karen Jespersen

 

/ Bent Nielsen