|
Tak for din e-post, hvor du fortæller om din situation. Jeg kan forstå, at du ønsker at komme tilbage på arbejdsmarkedet, men at du ikke mener, at du har modtaget den fornødne hjælp.
Jeg vil gerne slå fast, at det er regeringens politik, at alle, der har en arbejdsevne, også skal have mulighed for at bruge den på arbejdsmarkedet til gavn for sig selv og samfundet. Det gælder ikke mindst personer, der på grund af sygdom er havnet i en vanskelig situation.
Revalidering er et af de midler, vi har for at hjælpe mennesker, der ikke har deres fulde arbejdsevne, med at komme videre i deres liv og eventuelt få sig et nyt job.
Det er dog en forudsætning for at igangsætte revalideringen, at der er en realistisk mulighed for, at den kan føre til hel eller delvis selvforsørgelse. Det er ligeledes en forudsætning for at give tilbud om revalidering, at andre erhvervsrettede aktiviteter efter lov om aktiv socialpolitik eller anden lovgivning - for eksempel lov om en aktiv beskæftigelsesindsats - ikke er tilstrækkelige til at bringe personen tilbage i beskæftigelse.
Det betyder, at hvis en person ønsker uddannelse, omskoling eller lignende, så skal personen som udgangspunkt bruge de almindelige uddannelses- og arbejdsmarkedsordninger i stedet for revalidering, herunder udnytte de muligheder der er for hjælp til forsørgelsen via SU.
Det er kommunen, der træffer afgørelse, om en person opfylder betingelserne for at kunne få revalidering. Kommunen har pligt til at sikre, at sagsbehandlingen ikke trækker unødigt ud. Kommunens afgørelse kan indbringes for Beskæftigelsesankenævnet. Det er endvidere muligt at klage til borgmesteren over selve sagsbehandlingen i kommunen, hvilket jeg kan forstå, du allerede har gjort.
Jeg ønsker dig held og lykke i dine bestræbelser på at få en videreuddannelse.