Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

LLA/ J.nr. 2008-4506

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 4. juli 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 25. juni 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 442 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 442:

”I det der henvises til velfærdsministerens redegørelse om udviklingen på

socialområdet efter kommunalreformen (2007) – alm. del bilag 290, ønskes det oplyst, hvordan ministeren vil sikre, at der ikke skabes to spor i planlægningen på det sociale område, som især regionerne peger på.”

 

Svar:

 

Med kommunalreformen blev rammeaftalerne etableret som det nye og helt centrale redskab i planlægningen af drift og udvikling af tilbud på det sociale område. Det har vist sig at være et redskab, der generelt er stor tilfredshed med. Derfor ser vi løbende på, hvordan rammeaftalerne kan styrkes, så de både indholdsmæssigt og i forhold til processen følger med den udvikling, der i øvrigt foregår på det sociale område, og så de ikke reelt bliver tømt for indhold.

 

Ved siden af den tværgående planlægning, som sker i regi af rammeaftalerne, er udviklingsrådene etableret som et led i overvågningen af udviklingen i kommunerne på henholdsvis det sociale område og specialundervisningsområdet, i forbindelse med, at man med kommunalreformen overlod en stor del af de daværende amters opgaver til kommunerne. Udviklingsrådene kan blandt andet påvirke udviklingen ved at levere input til kommunernes og regionernes planlægning.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Eva Pedersen