Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

JET/ J.nr.

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 4. juli 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 25. juni 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 441 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 441:

 

”I det der henvises til velfærdsministerens redegørelse om udviklingen på socialområdet efter kommunalreformen (2007) – alm. del bilag 290, ønskes det oplyst, om det er ministerens vurdering, at de af ministeren udmeldte temaer om udviklingen i tilbudsmønstret til børn, unge og voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne er blevet tilstrækkeligt belyst i de kommunale redegørelser og i udviklingsrådenes redegørelser.”

 

 

Svar:

 

De fleste udviklingsråd har kun mindre afsnit om det særlige tema. I stedet henvises til udviklingen, som den er beskrevet for de enkelte tilbud i andre afsnit i redegørelserne. Baggrunden herfor fremhæves af flere af udviklingsrådene at være den sene udmelding af temaet, som ikke har givet mulighed for særskilte undersøgelser, som kunne belyse områderne bedre.

 

I henhold til § 5 i Socialministeriets bekendtgørelse nr. 162 af 10. marts 2006 om udviklingsråd som led i kommunalreformen kan særlige temaer, som skal indgå i kommunalbestyrelsernes, regionsrådenes og udviklingsrådenes redegørelser, udmeldes senest den 15. januar i årene 2008-2010.

 

De to særlige temaer for udviklingsrådenes redegørelser for 2007 blev udmeldt af Velfærdsministeriet den 21. december 2007. Af hensyn til kommunernes redegørelsesarbejde vil jeg bestræbe mig på at udmelde temaer væsentligt tidligere end den i bekendtgørelsen anførte sidste frist og i så god tid, at kommunerne kan nå at tilrettelægge arbejdet med indsamling af data mv. Men det kan ikke udelukkes, at der i specielle tilfælde vil være brug for at melde et tema ud tæt på den endelige frist, for eksempel på grund af en udvikling på området, som først viser sig på dette tidspunkt.

 

Temaet om udviklingen i tilbudsmønstret til børn, unge og voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne er centralt for vurderingen af udviklingen på det sociale område efter kommunalreformen, og går dermed på tværs af redegørelsesårene. Jeg går derfor ud fra, at udviklingsrådene arbejder videre med temaet i de kommende redegørelser, så vi kan få belyst udviklingen bedst muligt.

 

 

 

Karen Jespersen

 

 

 

/Karin Ingemann Â